ev cini nden
çok başarılı bir tarif
bazı zamanlar limon rendesi yerine badem esansı koyuyorum
ve
daha az yoğun olduğu için pınar krema kullanıyorum
krema yoğun olduğu zaman biraz ağır oluyor
sosunu mevsimine göre değişik meyvelerden yapıyorum
ama
en fazla vişne sosla seviyorum
bu ölçü fazla büyük olmayan 4 kaseye göre
malzemeler
- 1/2 su bardağı süt (125ml)
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 200 ml süt kreması
- 2 tatlı kaşığı toz jelatin
- 3/4 su bardağı süzme yoğurt
- 1/2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı su
sos malzemesi
- 3 yemek kaşığı tepeleme dondurulmuş vişne
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1/2 tatlı kaşığı mısır nişastası
hazırlanması
- küçük bir tencereye süt ve kremayı koydum tel çırpıcı ile karıştırarak kaynayana kadar pişirdim - ocağın üstünden aldım
- şekeri ekledim eriyene kadar karıştırdım
- bir bardak veya kase içine 2 yemek kaşığı su ve 2 tatlı kaşığı jelatini koydum jelatinler eriyene kadar karıştırdım
- jelatinli karışımı sütlü ve şekerli karışımın içine döküp karıştırmaya devam ettim
- en son yoğurt ve limon kabuklarını ilave ettim ve tel çırpıcı ile hiç pütür kalmayana kadar karıştırdım
-kaselere koydum
- buzdolabında 6 saat beklettikten sonra
- üstüne vişne sos dökerek servisi yaptım
sosun hazırlanması
vişneleri - şekeri ve nişastayı küçük bir tencereye koyuyorum
karıştırıyorum
bir taşım kaynatıyorum
fazla yoğun olursa 1 yemek kaşığı su ekleyebilirsiniz
12 yorum:
-(Dış ses) Panna cotta yiyemeyince ne yapıyorsun yavru?
- Ühü ühüü diye ağlıyorumm..Ühüü ühü...
:)
Allam yareppim bunlar ne güzel şeyler.Allahtan sadece reşimlrini görüyorum.Yoksa diyet falan dinlemez hemencecik mideme indirirdm.Elline sağlık.
hiç denemedim ama çok leziz görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgilerimle...
Çok güzel ve hafif bir tatlı, vişneyle de eminim çok yakışmıştır. Bende seviyorum yapmasını ve tabii yemesinide..
Ellerine sağlık
sevgiler
Tadını bile bilmiyorum ama enfes birşeye benziyor.Ellerine sağlık.Sevgiler...
ellerine sağlık oldukça leziz bir görüntüsü var denemek gerek.
ben tattım mükemmel.
yiyemeyince bende ühü ühüü...
betül
ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR
herkes ühülemeli..
böyle birşeye bakinca "çok güzel" demek, yazının içine girip o tadı tatmamak bence... ühüüü...
:)
burcu cumm
ühüüü yok
panna cotta yanında karamelli espresso ve teoman nın yeni cd si
benden söylemesi:)
Merhaba tarifler çok davetkar ve içten..
Toz jelatini nereden aldığınızı öğrenebilir miyim lütfen
teşekkürler
merhaba aydos
aktarlarda satılıyor
ben ankara da yaşıyorum
lokman hekimden aldım
sevgiler gönderiyorum
Yorum Gönder