malzemeler
- 4 parça piliç but pirzola(kemikli ve derili)
- 25 gr taze zencefil
- 1 çay bardağı soya sos(küçük bardak)
- 1 yemek kaşığı bal
- 3 adet kırmızı acı biber(kurutulmuş)
- 1 tatlı kaşığı susam
- 1 adet çok küçük soğan
- 1 diş sarmısak
- 2 yemek kaşığı oyster sos
- sıvı yağ
- tuz - karabiber
- 1 çay kaşığı mısır nişastası
hazırlanması
- soğan - sarmısak - zencefil - kırmızı acı biber - 2 yemek kaşığı zeytinyağ - çok az tuz - karabiberi blendırda çekin
- yıkanmış tavuk butlarının herbir tarafına sürün - 10 dakika bekletin
- az yağlanmış fırın kabına derili kısımları üstte kalacak şekilde koyun
- 250 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin
- ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağda susamları kavurun - renkleri hafif değiştiğinde bal-soya sos - oyster sosu koyup 1- 2 dakika kaynatın
- 2 yemek kaşığı su ile mısır nişastasını karıştırıp kaynayan sosa ilave edin 1 dakika daha pişirin
- fırında pişen piliç but pirzolaların üzerine susamlı sostan koyarak servis yapın
6 yorum:
müthiş lezzetli gözüküyor.en kısa zamanda denemem lazım.Ellerinize sağlık..
Sevgili Berrin, ellerine sağlık, nefis görünüyor.. Hele o renk.. Öğle yemeğimi az evvel yedim ama tavuğunun tadına bakabilirim :)
tavuklar enfes gözüküyor ellerine sağlık
Sevgili Berrin..sana kocaman sevgilerimi gönderiyorum.Tarifin kolay ve çok leziz görünüyor.Sanırım tavuk ile de deneyebilirim çünkü burada piliç bulamam.ellerine sağlık,sevgiyle kal...
zehra
bu aralar sıksık uzakdoğu yemekleri pişiriyorum...sanırım lezzet tavukla aynı olur
sevgiler
Berrin Hanım,
Bu kadar lezzetli yemekler yaptığınız için teşekkür ediyorum. Sayenizde yaptığım yemekler sihirli değnek değmiş misali nefis olmaya başladı. Yeni tariflerinizi merakla bekliyorum.
Sevgiler,
Canan
Yorum Gönder