mantarları migros tan aldım
ızgaralık diye satılıyor
balığın yanına yakışıyor
kaşar peyniri rendeleyerek veya
küçük dilimleyerek kullanabilirsiniz
- 6 adet büyük mantar (ızgaralık)
- 2 adet patates(orta büyüklükte)
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1/2 bardak sıcak süt
- tuz - karabiber
- taze kaşar
hazırlanması
- patatesleri haşlayın
- mantarları yıkayın
- haşlanmış patatesleri rendeleyin
- küçük bir tencerede tereyağı eritin
- rendelenmiş patatesleri ilave edin
- sıcak sütü ilave edin
- patatesler sütü çekene kadar kısık ateşte pişirin
- tuz ve karabiber ilave edin bir kenara ayırın
- temizlediğiniz mantarların içerisini - tepeleme püre ile doldurun
- 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin
- mantarları fırından çıkarın
- patates pürelerini üzerine taze kaşarı ilave edin
- yaklaşı 5 dakika kadar - peynirin üzeri kızarana kadar pişirin
10 yorum:
Cok guzel gorunuyorlar, her cesit etin yaninda servis edilebilir. Eline salgik
Hımmmmmm bunun görüntüsü harikaaaaaa olmuş, nasıl canım çekti, ellerine sağlık...(ilk yorum benden mi acaba:)))
Hımmmm...harika bir tat, nefis bir fotoğraf.Ellerine sağlık.Gzel bir hafta dileğiyle...
sevgiler
zehra
Harika olmuş bu mantarlar, ellerine sağlık sevgili Berrin, bayıldım vallahi..
Berrinciğim harika görünüyorlar, eminim lezzeti de muhteşemdir, ellerine sağlık :)
Merhaba Berrin,
nefis bir görüntü. Mantara allerjim var ama öyle canım istiyorki anlatamam. hele böyle güzel görüntüler beni mahvediyor :)
ellerine sağlık
sevgiler
www.misssgibi.com
canım çok leziz görünüyor.ellerine saglık sevgiler
Mmmh,peynirler ne güzel mantarlarin üzerlerinde erimisler,harika.Süper görünüyor,ellerinize saglik.
etin yada tavuğun yanına yakışacak bir aperatif ellerinize sağlık...
Ben bir mantar severim. tarifi mutlaka deneyeceğim. bu arada blogunuzu bugün keşfettim ne yazık ki.ama bundan sonra sıkı bir takipçisinizim.
Yorum Gönder