- 5 adet pırasa
- 1 orta boy havuç
- 1 adet kereviz (küp küp doğranmış)
- 2 adet portakalın suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tepeleme pirinç
- 1 yemek kaşığı silme şeker
- tuz
hazırlanması
- zeytinyağı koyduğunuz tencereye - temizleyip uzun doğradığınız pırasaları - uzun doğradığınız havuçları - küp küp doğradığınız kerevizleri - 2 adet portakalın suyunu - pirinci- şekeri ve tuzu - ilave edin- kısık ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin
8 yorum:
Merhabalar,
Bu ayki etkinlil konusu zeytinyağlı yemekler. Ve Etkinliği ben düzenliyorum. http://sicakpaylasimlar.blogspot.com/ sicakpaylasimlar@gmail.com adresime tarifinizi yayınladığınız sayfanızı mail gönderirseniz etkinlikde de yayınlamış oluruz. Sıcacık sevgiler ellerinize sağlık.
merhaba Berrin,
ben bir pırasa severim :)
Ama hiç içine kereviz koymak aklıma gelmemişti. ne hoş bir fikir..
Ellerine sağlık.
Mutlaka birde böyle deneyeceğim.
Sıcacık sevgiler...
www.misssgibi.com
Berrincim merhaba,
Baturhan pırasayı çok seviyor, evleneli en çok yaptığım yemeklerden biri.. Ben de kerevizli yapmayı hiç düşünmemiştim, denemeli..
öperim...
sebzeleri mevsiminde yemeyi seviyorum.. portakal suyu ayrıca lezzet katıyor
Ellerinize saglik pirasayi zeytin yagli denememistim hic ama bu görüntüden sonra mutlaka denerim,sevgiler...
Ellerine saglik nefis görünüyor.
Roma'da bazen kereviz bulunur. Fotograf o kadar guzeldi ki, kendimi bu benzin yoklugunda sokaklara attim ve bombos supermarketlerde (Italya'yi takip ediyorsun degil mi?) bilinmedigi icin satilmamis iki kocaman kereviz buldum. Yarin bizim evde, enginarli pirasa var, isterseniz gelin, beraber yiyelim..
Bugün bende denedim gerçekten süper oldu.Hele kerevizi sevenler için dahada lezzetli.
Betül
Yorum Gönder