- 3 su bardağı un
- 250 gr tereyağ
- 3 tatlı kaşığı mahlep
- 4 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- susam
hazırlanması
- unu derin bir kaseye eleyin
- yumuşak tereyağ - mahlep - şeker
tuz - kabartma tozu ve yumurtanın sarısını ekleyip
(akı üstü için gerekli)
- hamuru hazırlayın
- yuvarlak kurabiye şekli verin
- önce yumurta akına
- sonra susama batırın
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında
- susamların rengi değişene kadar pişirin
4 yorum:
Bugun butun eski tariflerini tekrar okudum. Fotograflari seyrettim (baktim demek az kalir). Deneme firsati bulamadigim tarifler biryerlere kaybolur diye korkuyorum bazen. Sen bu tariflerin birer kopyasini sakliyorsundur umarim.
Eline saglik
mehtap
harikaydi. susami tuz katmis, sekeri fazla degil, perfect. tam yesil cay'la icilecek ve guzel sohbet yaninda bir kurabiye. tavsiye ediyoruuum
mehtapcım
teşekkür ederim
tariflerin hemen hepsi yemek defterimde kayıtlı
iremcim
afiyet olsun
Berrincigim
Uzaktakiler tariflerle ve resimlerle yetine dursunlar,yakindakiler tadina bakip yanina da cay ve sohbet aliyorlar.Bir gun bizim de yuzumuze sans gulucektir.
Cok ta severim.Nasilda guzel kabarmislar
Yorum Gönder