19 Ağustos 2007 Pazar

patlıcanlı pilav....


betül pişirdi
ben sadece yedim
söylemeliyim
çok lezzetli
malzemeleri
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet orta boy patlıcan
- 3 adet orta boy domates
- 1 adet küçük soğan
- patlıcanları kızartmak için yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- tuz
- çok az tereyağ
- 1 bardak sıcak su
hazırlanması
- patlıcanları küçük küçük doğrayın( küp şeklinde)
- kızartın
- yayvan bir tencerede tereyağı eritin
- küçük küçük doğradığınız soğanları ekleyin - kavurun
- kabuklarını soyup küçük küçük doğradığınız domatesleri ekleyin
- domatesler suyunu çekene kadar pişirin
- pirinci ekleyip bir kaç dakika kavurun
- sıcak su - şeker ve tuzu ekleyin
- yarım saat pişirin
- patlıcanları ilave edip - karıştırın
- ılık servisini yapın

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba;
Gayet hoş bir bloğunuz var öncelikle ancak bir şey merak ettim acaba patlıcanları kızartmadan yapsak nasıl olurdu bu pilav...
İyi günler...

Adsız dedi ki...

Ben Sermin seni takip ediyorum

tariflerin birbirinden güzel ellerine saglik Betülün patlicanli pilavi cok lezzetli oldu

berrin dedi ki...

- teşekkür ederim sermin... afiyet olsun
- patlıcanları kızartmadan yapmayı denedim...kötü olmadı ama kızartılınca daha lezzetli oluyor..

Adsız dedi ki...

Berrincim, bu tarifi ben de denedim, ama domatessiz..
Patlıcanları kızarttıktan sonra fazla yağını da aldım kağıt havluyla,
bence de kızartılınca gayet güzel oluyor..
cheetos

Adsız dedi ki...

merhaba;
Patlıcanlı pilav görüntü ve tarif itibarı ile nefis görünüyor ellerinize sağlık

sevgiler

berrin dedi ki...

merhaba esra
patlıcanlı pilav çokda lezzetli
denediğinde yorum yazarsan sevinirim

Ezgi dedi ki...

Tesekkür ederim tarif icin , ilk defa bugün denedim.Tarifinizi tek bir farkla bire bir uyguladim.Ek olarak icine bir tane sivri biber dogradim.Gercekten hosbir tadi var.Denenmesi gereken tariflerden, özellikle benim gibi sade pilav yemekten bikanlar icin :)) hazirlanisida kolay , tekrar tesekkürler (:

berrin dedi ki...

afiyet olsun ezgi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...