13 Aralık 2013 Cuma

hardallı karnabahar kızartması......


malzemeler
- 1 baş orta büyüklükte karnabahar
- 2 adet yumurta
- 100 ml krema
- 200 gr un
- 2 çorba kaşığı patates nişastası
- 2 tatlı kaşığı hardal tozu
- 1 tutam tuz
- 1 tutam şeker
- kızartmak için bitkisel yağ
hazırlanması
- karnabaharın çiçeklerini ayırdım - kaynayan tuzlu su içerisinde 4 dakika haşladım - süzdüm
- bir kasede kuru malzemeyi: un - patates nişastası - hardal tozu - tuz ve şekeri karıştırdım
- yumurta ve kremayı birlikte çırptım - kuru malzemeye ilave ettim - topak kalmayıncaya kadar tel çırpıcı ile çırptım
- haşlanmış karnabaharları kaseye ilave ettim karıştırdım - malzeme karnabaharların her tarafını kaplayıncaya kadar
- kızgın yağda karnabaharların her bir tarafını ikişer dakika kızarttım
- kağıt havlu üstüne koydum
- sıcak servis ettim

5 yorum:

  1. Ellerine sağlık karnıbaharın tam zamanı ohh mis gibi

    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor elinize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. neşeli günler ve özgen yorumlarınız için teşekkür ederim:))

    YanıtlaSil
  4. karnıbaharı sadece böyle seviyordum bende :) diğer türlü yenmiyor yedikten sonrada daraltıyor insanı ama bu ilahi tarif iyi geldi :)

    YanıtlaSil