17 Kasım 2015 Salı

elmalı turta....

biraz kafama göre takıldım
orijinal
tarif  bu adreste
kullandığım 1 su bardağı ölçüsü = 1 cup

malzemeler
- 1 kg elma (6 adet orta büyüklükte elma)
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/4 tatlı kaşığı muskat rendesi
- bir tutam tuz
- 2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
hamur için malzemeler
- 1 1/2 su bardağı un
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tutam tuz
- 100 gr (6 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı)
- 1 su bardağı buzlu su
- 1 tatlı kaşığı sirke

hamurun hazırlanması
- tereyağını en az 20 dakika buzlukta beklettim - küçük küpler halinde kestim
- buzlu suya sirkeyi ekledim
- un - şeker ve tuzu bir kasede karıştırdım
- kasedeki unlu karışıma tereyağını ilave ettim parmak uçlarımla ekmek içi görüntüsü alana kadar karıştırdım
- sirkeli buzlu suyu ağır ağır yeterli miktarda ilave ettim (hamur yumuşak olmamalı ve buzlu suyun tamamını kullanmanız gerekmeyebilir ) - hamuru çok az yoğurdum
- streç filme sardım - buzdolabında bir saat beklettim (en az bir saat)
- 22 cm turta kalıbını pişirme kağıdı ile kapladım
- dolaptan çıkardığım hamuru merdane ile kalıptan biraz büyük açtım
- kalıbın içine ellerimle iyice yerleştirdim
- hamurun fazlalıklarını aldım
- pişirmeden buzdolabında yarım saat beklettim
iç malzemenin hazırlanması
- elmaların kabuklarını soydum - yarıya kesip çekirdekli kısımlarını çıkardım
- dilimledim ve büyük bir kaseye koydum
- şeker - tarçın - muskat - tuz - limon suyunu kaseye ilave ettim ellerimle çok nazik karıştırdım (dikkatli karıştırmak lazım elmalar parçalanıyor)
- ve elmaların yumuşaması ve sulanması için 30 - 40 dakika beklettim
- süzgeç/kevgiri temiz bir kasenin içine yerleştirdim
- elmaları kevgire boşalttım - suyunu süzdüm
- kasedeki elma suyunu küçük bir tencereye aldım 2 çorba kaşığı tereyağı ilave ettim tenceredeki sıvı   yarı yarıya azalana kadar kaynattım
- elma dilimlerini turta hamurunun dış kenarından başlayarak merkeze doğru giderek sıkı sıkı dizdim
- elmaların üstüne kaynattığım elma suyunun yarısını döktüm
- turtanın üstünü folyo ile kapladım - buharın çıkması için folyoya bir kaç tane delik açtım
- önceden 180 derece ısıtılmış fırında elmalar yumuşayıncaya kadar 30-40 dakika pişirdim
- folyoyu çıkardım elma suyunun kalanını fırça ile elmaların üstüne sürdüm
- tekrar fırına koydum elmalar kızarıncaya kadar 12 - 15 dakika pişirdim
- ılıkken manda kaymağı ile servis ettim

5 yorum:

Yemek K. dedi ki...

Berrin hanım merhaba,

Kısa bir süre önce Yemek Blogunuzu ziyaret etme fırsatı bulduk ve blogunuzda yer alan yemek tariflerinizi, tariflerinizde kullanmış olduğunuz görselleri çok beğendik. Blogunuz için oldukça emek ve zaman sarfettiğinizi blogunuzun her sayfasında hissettik. Ellerinize, emeğinize sağlık!

Yemek blogger’lığı oldukça emek ve zaman gerektiren bir uğraş. Onca zaman ve emek harcadıktan sonra yapılan yemeklerin beğenilmesi, takdir edilmesi ve blogun takip edilmesi tüm blogger’ların en büyük arzusu. Bu durumdan yola çıkarak yemek blogger’larına blogunda yayınladıkları yazı ve tarifleri daha çok kişiye ulaştırabilmesi, bloglarına ve sosyal ağlarındaki hesaplarına ziyaretçi ve takipçi kazandırabilmesi için özel olarak özel bir internet sitesi oluşturma fikrinde yoğunlaştık ve Yemek Kulübüm’ü tasarladık.

Yemek Kulübüm’de ücretsiz olarak üye hesabı oluşturan kullanıcılarımız, yemek tariflerini ve görsellerini kolayca paylaşabilmekte, profillerinde kendilerine ait blog ve sosyal ağ hesaplarının linklerini paylaşabilmekte ve böylece yemek tariflerini beğenen site kullanıcılarını kendi bloglarına ve sosyal ağ hesaplarına çekebilmektedir.

Yemek Kulübüm’ün en çok seveceğiniz özelliklerinden birisi de blogunuzda olduğu gibi üye hesabınızdan günlük yazabiliyor olmanız ve günlüğünüzü sosyal ağlarda kolayca paylaşabilmeniz. Kendi blogunuzda yazmış olduğunuz yazıların bir kısmını bu bölümde paylaşıp blogunuza takipçi ve ziyaretçi çekmek sizin için çok daha kolay olacak.

Tüm bu kolay ve faydalı kullanım özelliklerinin yanı sıra Yemek Kulübüm üye hesabınızdan paylaşmış olduğunuz kendinize ait yemek tarifi ve püf noktalarından puanlar toplayarak her ay çeşitli hediyeler kazanma şansı da elde edebilirsiniz.

Ayrıca; Gıda Danışmanım’a soru sor, sağlıklı beslenme, gıda güvenliği, mutfakta püf noktaları, mutfak ve gıda sözlüğü, gıdaların ve yemeklerin kalori değerleri, gıdaların saklama sıcaklıkları ve koşulları, gıdaların sağlığımıza faydaları ve zararları gibi pek çok konu gıda mühendisi ve beslenme uzmanlarımızın kaleminden Yemek Kulübüm’de.

Blogunuza ve sosyal ağlardaki hesaplarınıza daha fazla ziyaretçi ve takipçi çekmek için sizi de blogger dostu Yemek Kulübüm’e bekleriz.

Yemek Kulübüm üye hesapları hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için http://yemekkulubum.com/yemekkulubum linkiden hesabımızı inceleyebilirsiniz.

Yemek Kulübüm’de düzenlenen Ödüllü Yemek Puan Oyunu hakkında detaylı bilgi almak için http://yemekkulubum.com/icerik_sayfa/ekle-yemek-tarifi-kazan-yemek-takimi linkimizi ziyaret edebilirsiniz.


Saygılarımızla,

Yemek Kulübüm
www.yemekkulubum.com

yemek tarifleri dedi ki...

harikasınız ellerinize sağlık süper görünüyor cnm

Yemek Tarifi
diyet yemek tarifleri

berrin dedi ki...

teşekkürler yemek tarifleri:)

Şeflerin mutfağı dedi ki...

Merhaba bloğ sayfanız çok hoş tariflerinizi çok beğendim emeğinize sağlık çalışmalarınızın devamını dilerim bloğ yazmak bir ayrıcalıktır sizin de bu işte başarılı olduğunuz tarifleriniz den belli oluyor bu işi severek yaptığınız her haliyle belli size bir önerimiz var.

Sizleri şeflerin mutfağı yemek tarifleri sayfamız da tarif paylaşmaya davet ediyoruz link verebilirsiniz ve sosyal ağlarımız da paylaşıldığı zaman sayfanıza ziyaretçi çekebilirsiniz.

Üye ol kısmından üye panelin den ister üye olarak veya uğraşmadan Facebook hesabınızla giriş yaparak işlemlerinizi yapabilirsiniz.
http://seflerinmutfagi.net/tarif-ekle/

saygılarımızla
şeflerin mutfağı
http://www.seflerinmutfagi.net/

tat yemek dedi ki...

benimde böyle bir blogumun olmasını çok isterim harika tariflerin var ellerine sağlık

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...