26 Mayıs 2013 Pazar

coleslaw salata.......

KFC nın coleslaw salatasından daha başarılı bir tarif
beyaz lahanayı mandolino ile doğradım
evde hardal tozu olduğunda dijon hardal yerine onu kullanıyorum - bir tatlı kaşığı
%50 daha az yağlı mayonez kullandım

malzemeler
- 7 su bardağı beyaz lahana çok ince doğranmış
- 1 adet orta büyüklükte havuç (rendelenmiş)
- 1 adet elma (julyen doğranmış)
- 1/2 demet dereotu
- 3 çorba kaşığı tepeleme süzme yoğurt
- 2 çorba kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
- 1/2 çay kaşığı kereviz tohumu
- 1 tatlı kaşığı tepelemedijon  hardal
- 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
hazırlanması
- lahanaları çok ince doğradım - biraz tuz serptim - ovdum - yıkadım - kevgirde bir saat beklettim iyice süzüldü
- bir kasede süzme yoğurt - mayonez - ince doğranmış dereotu - kereviz tohumu - sirke - toz şeker - sızma zeytinyağı  ve dijon hardalını karıştırdım
- süzülmüş lahanaları salata kasesine aldım
- rendelediğim havucu
- kabukları ile julyen doğradığım elmaları ilave ettim
- yoğurt mayonez karışımını da kaseye ilave ettim - karıştırdım ve balık yanında servis ettim

22 Mayıs 2013 Çarşamba

nigel slater dan muzlu - çikolatalı kek......



tarif
nigel slater ın tv programından
yerli muzlar küçük olduğundan  üç adet kullanmak gerekir
2 adet kare nestle marka çikolata kullandım
tarifin aslında tereyağı kullanılmıştı fındık yağı kullandım

malzemeler
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1/4 su bardağı fındık yağı
- 2 adet muz (2 şer santimlik  parçalara böldüm)
- 160 gr sütlü fındıklı çikolata (bıçakla kabaca doğradım)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
hazırlanması
- baton kek kalıbını tereyağı ile yağladım - unladım bir kenara koydum
- 2 yumurta ve bir su bardağı şekeri mikserle üç dakika çırptım
- süt - fındık yağı - bir paket kabartma tozu ve bir paket vanilyayı ilave ettim iki dakika çırptım
- 2 su bardağı unu üç seferde ilave ederek çırptım
- kek karışımının yarısını kalıba döktüm
- muz parçalarını kek malzemesinin üstüne yerleştirdim
- çikolata parçalarının büyük kısmını da yerleştirdim (bir kısmını ayırdım)
- kek malzemesinin kalan kısmını muz ve çikolata parçalarının üstüne koydum
- kalan çikolata parçalarını hamurun üstüne serpiştirdim
- önceden 180 derece ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirdim

15 Mayıs 2013 Çarşamba

pazı yemeği.......


vegeteryan misafirler için yaptım
quinoa kolay bulunabilen bir malzeme değil yerine bulgur kullanabilirsiniz veya kara buğday 

malzemeler
- 2 demet pazı
- 1 adet orta büyüklükte soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet orta büyüklükte havuç
- 1 adet orta büyüklükte domates
- 1 çorba kaşığı quinoa
- 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- zeytinyağı
- tuz - karabiber
                                                                         quinoa
hazırlanması
- pazı yapraklarını yıkadım doğradım
- soğanı rendeledim
- havucu tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğradım
- biberleri doğradım
- domatesin kabuklarını soydum küp küp doğradım
- orta büyüklükte bir tencereye 3 çorba kaşığı zeytinyağı koydum
- soğan - havuç - kırmızı biber ve yeşil biberi orta ateşte 5 dakika kavurdum
- doğranmış domatesi ilave ettim 3-4 dakika pişirdim
- tencereye doğranmış pazıları ve quinoa  ilave ettim
- orta ateşte 35 dakika pişirdim
- yanmaz bir tavada dolmalık fıstıkları 5 dakika kavurdum
- pazıların üstüne fıstıkları serperek servis ettim

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...