15 Ağustos 2012 Çarşamba

rondo.......


ismi müzik terimi rondo dan geliyor - özge ismi ne olsun diye sordum  - rondo  dedi
çikolatayı nestle black kullandım
portakal kabuğu yerine limon ya da mandalina kabuğu 
ve
üstü için hindistan cevizi ya da çikolata rendesi canınızın istediğini kullanabilirsiniz

malzemeler
- 2 paket bitter çikolata (160 gr)
- 250 ml + 1 çay bardağı süt
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tutam tuz
- 1 paket krem şanti
- 1 çorba kaşığı toz antep fıstığı
hazırlanması
- 1 paket krem şanti ve 1 çay bardağı soğuk sütü mikserle 5 dakika çırptım bir kenara koydum
- 2 paket bitter çikolatayı benmari usulü erittim
   çikolata hala sıcakken
- 1 tutam tuz
- 1 adet portakalın kabuğunu rendesi (rendenin ince kısmı ile rendeledim)
- 250 ml süt
   ve
- 1 kaşık tereyağını ilave ettim
- yavaş yavaş kendi halinde eriyene kadar karıştırdım ve 10 dakika soğumasını bekledim
- hazırladığım krem şantiyi çikolatalı karışıma ilave ettim - karıştırdım
- servis kaselerine paylaştırdım - buzdolabında 1 saat beklettikten (en az) sonra üstüne antep fıstığı dökerek servis ettim


7 Ağustos 2012 Salı

peynirli sufle.....


peynirli sufleyi
bazı zaman  yapımı kolay olduğu için
ama
çoğu zaman lezzetli olduğu için yapıyorum
24x24 bir fırın kabında pişirdim
pınar yarım yağlı süt ve pınar taze kaşar kullandım......
malzemeler
- 3 adet yufka
- 3 adet yumurta
- 500 ml süt
- 200 gr kaşar peynir (rendelenmiş)
- 2 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş)
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı hindistan ceviz rendesi

hazırlanması
- fırın kabını pişirme kağıdı ile kapladım tereyağı ile  az yağladım - bir kenara koydum
- büyük bir kasede
  süt - yumurtalar - erimiş tereyağı - zeytinyağını tel çırpıcı ile iyice karıştırdım - rendelenmiş kaşar peyniri ve hindistan cevizi rendesini ilave ettim karıştırdım
- yufkalardan bir tanesini fırın kabına parçalamadan ve kenarları dışarı taşmayacak şekilde yerleştirdim
- hazırladığım sütlü malzemenin üçte birini yufkanın üzerine kaşıkla gezdirerek döktüm
- ikinci yufkayı aynı şekilde yerleştirdim
- kasedeki sütlü malzemenin yarısını yufkanın üzerine kaşıkla gezdirerek döktüm
- son yufkayı yerleştirdim - sütlü malzemenin kalan kısmını yufkanın üzerine döktüm
- fırın kabını streç filmle kapladım buzdolabında yarım saat beklettim
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında 35 dakika ( üstü kızarana kadar ) pişirdim
-dilimleyerek -  ılık servis ettim

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...