30 Eylül 2011 Cuma

pizza margherita

bu kış bayağı pizza tarifi olacak blogda
belli mi olur
performansıma göre belki pizza taşı
hatta ufak çaplı bir pizza fırını - neden olmasın
margherita nın orijinal tarifinde domates - mozarella ve fesleğen var
soğan ve mantar
tamamen kendi yorumum
kendi tercihinize göre - üst malzemelerin miktarını yazmadım
bu ölçü iki adet orta boy pizza için
hamurun diğer parçasını buzdolabında 1-2 gün muhafaza edebilirsiniz
oda sıcaklığında yarım saat beklettikten sonra kullanabilirsiniz
tarif  orjinali home tv den
hamur için malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı sade kek un
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 1/4 tatlı kaşığı instant kuru maya
- 1 su bardağı ılık su
üstü için malzemeler
- domates - mümkünse roma domatesi
- ince halka doğranmış soğan
- 10 adet mantar
- 3 diş sarımsak
- rendelenmiş mozarella
- taze fesleğen
- zeytinyağı
hazırlanması
- hamuru
  mikserin hamur yapma aparatını kullanarak 1 3/4 su bardağı un - kek un -  tuz - şeker - maya ve ılık suyu ağır ağır ilave ederek kulak memesi kıvamında  yoğurdum - kalan unu tezgahı unlamak için kullandım
- tezgahı iyice unladım ve hamuru tezgaha aldım tamamen pürüzsüz olana kadar 3-4 dakika yoğurdum
- hafifçe yağladığım kapaklı büyük bir kapta mayalanmaya bıraktım

- 1 - 1.5 saat hamur iki katı büyüklüğe ulaşana kadar

- bir tavada 3 çorba kaşığı zeytinyağını ısıttım ve ocağın altını kapattım ezilmiş 3 diş sarımsağı tavadaki yağa ilave ettim - karıştırdım ( yağ çok sıcak olmasın - sarımsaklar çok kolay yanıyor)
- fırını 250 dereceye ayarladım
- fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kapladım
- mayalanmış hamuru az unladığım tezgaha aldım ve hamuru iki eşit parçaya böldüm
- hamurun bir parçasını ellerimle yaklaşık 30 cm çapında açtım ve pişirme kağıdının üzerine aldım
- hamurun kenarlarını parmaklarımın uçları ile hafif yukarı kaldırdım
- zeytinyağı - sarımsak karışımını fırça ile hamurun üstüne sürdüm ve 5 dakika beklettim
- hamurun üstüne az rende mozarella ekledim

- diğer malzemeleri ekledim
- en üste bol mozarella ekledim

- 10 - 12 dakika pişirdim
- fırından çıkardıktan sonra üstüne çok az zeytinyağı gezdirdim ve çok az tuz serptim

23 Eylül 2011 Cuma

bulgur salatası....

kısıra alternatif hatta rakip
ben kullanmadım
ama
eğer isterseniz
nar ekşisi ve az cevizde ilave edebilirsiniz

malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur (kısırlık)
- 1/2 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet orta büyüklükte kırmızı soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 2 çorba kaşığı ince doğranmış taze fesleğen
- 1/4 demet ince doğranmış maydanoz
- 2 tane taze soğan
- 1 tatlı kaşığı limon  kabuğu rendesi
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- tuz - karabiber
hazırlanması
- küçük bir tencerenin   içerisine bulguru koydum üstünü çok az geçecek kadar sıcak su ilave ettim yencerenin kapağını kapattım
- yeşil mercimeği 20 dakika haşladım - süzdüm - bir kenara koydum
- kırmızı soğanı yemeklik doğradım
- kırmızı biberi küp küp doğradım

- 3 çorba kaşığı zeytinyağında soğanlar karamelize olana kadar yaklaşık 5 dakika kavurdum
- taze fesleğen - maydanoz - taze soğanı ince doğradım
- limonu rendeledim (rendenin ince tarafı ile)
- büyük bir kasede
 bulgur - haşlanmış mercimekler - kavrulmuş soğan ve biberleri - doğranmış yeşillikler - limon kabuğu rendesi
 kimyon - pul biber - tuz - karabiber - limon suyu - sızma zeytinyağını karıştırdım
- marul göbeği nin içinde servis ettim

13 Eylül 2011 Salı

mocha crumb kek......


uzun bir aradn sonra  merhaba
tarif arkadaşım oya nın
starbucks keki gibi
nescafe cap colombie
ve
24 x 24 ölçülerinde bir tart kalıbı kullandım
aslında 4 adet küçük tart kalıbı kullanıldığında  çok daha şık oluyor
üstü için  pudra şekeri - karamel veya ne istiyorsanız onu kullanabilirsiniz
malzemeler
- 1 1/4 su bardağı un
- 2/3 su bardağı toz şeker
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 çorba kaşığı granür kahve
- 1 tutam tuz
- 2 çorba kaşığı tereyağı (soğuk)
- 1 çay kaşığı baking powder
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- 1/2 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı su
hazırlanması
- fırını 180 dereceye ayarladım
- kare tart  kalıbını tereyağı ile yağladım
- un - şeker - kakao - granür kahve ve tuzu bir kasede karıştırdım
- küp küp kestiğim tereyağını ilave ettim parmak uçlarımla ekmek içi kıvamına getirdim
- unlu malzemeden yarım su bardağı ayırdım
- kasedeki unlu karışıma baking powder ve karbonatı ilave ettim - karıştırdım
- süt - vanilya - yumurtayı ilave ettim mikserle 3 dakika çırptım
- tart kalıbına döktüm
- bardaktaki unlu karışıma 1 çorba kaşığı su ilave ettim çatalla karıştırdım
- kalıbının içerisindeki malzemenin üstüne serpiştirdim
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirdim
- üstünü benmari erittiğim bitter çikolata ile süsledim


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...